Megjelent az “Egri Csillagok” MG TSZ gondozásában a tsz dolgozóiból álló népdalkör fennállásának 10. évfordulójára. 1983.

Előszó

Tisztelettel köszöntök minden kedves érdeklődőt, aki e szerény terjedelmű népdalgyűjteményt kezébe veszi. Fajcsák Attila – a Népművészet Ifjú Mestere, a nép­dalkör vezetője – az általa gyűjtött, s itt közreadott népdalokkal betekintést nyújt Felnémet lakosságának zenei életébe.

A legnagyobb elismerés illeti a termelőszövetkezetünk keretében működő népdalkórus és a közművelődési bizottság tagjait, akik napi munkájuk után időt és fáradtságot nem kiméivé, zenei vezetőjükkel együtt eredményesen munkálkodnak a falu népzenei hagyományai­nak átörökítésén.

Felemelő érzés, amikor az egri történelmi borvidéken érő dús szőlőgerezdek között, a népdalkórus hatásá­ra, a dolgozó tagok ajkáról felhangzik és a lankás dombokat betölti a dal, amely az ősök munkáját, éle­tét idézi.
Kérem mindazokat, akikhez eljut ez a kis füzet, le­gyenek terjesztői ezeknek az őszinte érzelmekből fakadó népdaloknak.

Kívánom, mindenki örömét lelje az éneklésben, s az ajkakon fakadó dal hatására úgy bontakozzon ki érzel­mileg, mint ahogy a Rózsa nyílik…

 

Tóth István
tsz. elnök


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930