Get Adobe Flash player

Izelítő fotóinkból

Boldogasszony papucsa Felnémeti modellező pálya építésének kezdete 1970-es évek vége Kovács Jakab utca 1960 Erdei patak Jegyzőkönyv Községi Tanács üléséről Vak Jancsi malma 2009 Foci kispályás futballpálya játékosok diakepek-286 Nagy Ernő festőművész akadémiai székfoglaló kiállítása a Miskolci Galéria Rákóczi-házban. Egri Dohánygyár

Megrendezték az első felnémeti őszi vigasságokat a Pásztorvölgyi iskola udvarán. Civilek, vállalkozók, felnémeti emberek fogtak össze, hogy újabb lokális közösségi ünnepet teremtsenek. A programokkal igyekeztek minden korosztályt megszólítani; volt előadás a kicsiknek, nóta, népdal és rockzene a felnőtteknek. Először kapott főszerepet gasztronómiai fesztiválon egy közkedvelt és egyszerű étel, a macok.
A vigasságokat a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület és a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület szervezte. Júniusban találták ki, hogy ősszel is legyen egy fesztivál. A jövőben ezt az őszi vigasságot többnaposra tervezik. A megnyitón Rázsi Botond alpolgármester, felnémeti képviselő azt mondta: ez a rendezvény a felnémeti identitásról szól. Arra jó példa ez az esemény – mondta -, hogy jó szándékkal, összefogva lehet dolgozni. Szükség van arra is, hogy megbeszéljék: hogyan lehet még élhetőbbé tenni Felnémetet. Igyekeztek minden korosztályt megszólítani: volt bábelőadás, íjászverseny a kicsiknek, külön készültek koncertekkel, előadásokkal a nótát, a hagyományokat kedvelőknek, a rockereknek. Folyamatosan tartottak bemutatókat, volt bor- és pálinkakóstolás. A felnémetiek már reggel mindenkit macokkal vártak. Hagyományost és répást sütöttek.
A macoksütő versenyre egy tucat csapat jelentkezett. A macok adja magát a kísérletezésre. Készült medvehagymával, mangalicahússal, kolbászhússal, krumpli helyett tökkel. Hogy ez hajdanán is közkedvelt volt, azt mutatja, hogy annyi neve van az ételnek, ahány tájegység. A vigasságok alatt a Pásztorvölgyi iskola alapítványának is gyűjtöttek.

Forrás: tveger.hu

Forrás: www.agriatv.hu

Megosztás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naptár

2018. május
H K S C P S V
« márc    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Heves megyei Hírlap

Időjárás