Get Adobe Flash player

A barokk templom 1715-ben, és 1746 és 1750 között épült G. B. Carlone   tervei alapján. Berendezés jelentős része a fő- és mellékoltár, a szószék szintén a XVIII. század közepén készült.

Az olasz származású mester az egri püspök építésze volt. Számtalan jelentős barokk stílusú alkotás fűződik a nevéhez, így például a debreceni Szent Anna-székesegyház, a jászberényi ferences kolostor, a szolnoki ferences templom és rendház, Egerben a saját háza, az ún. Carlone-ház, a ferences templom, az Angolkiasszonyok Boldogságos Szűz Mária Intézete, az edelényi kastély, az egerszalóki római katolikus templom, a miskolci minorita templom és rendház, egyes vélemények szerint ő tervezte Miskolcon a mindszenti templomot, és az acsai Prónay-kastélyt is.

Felnémeti Szent Rozália temlom régen Felnémeti Szent Rozália temlom napjainkban

 

Megosztás

2 hozzászólások Felnémeti Szent Rozália, római katolikus templom

  • Orosz Ferenc szerint:

    A templom mögött – ott ahol most egy kis focipálya van – 1973 végéig 4 lakásos épületegyüttes volt, közös udvarral. Almásiék, Kovács Gyula bácsiék, Hagymásiék (majd Karap Béla bácsiék költöztek a helyükre) és mi laktunk ott. Nagyon szép idők voltak, gyakoriak voltak a közös szalonna sütések, vagy Almásiéknál jöttünk össze esténként tv-t nézni. Rengeteg szép emlékem maradt abból az időből.
    A kapuval szemben lévő oldalon volt a körzeti orvosi rendelő, és Bereczki(?) doktorék lakása.
    Ma már ezeknek nyomuk sem maradt.

  • Borosné Czene Erika szerint:

    Megtudhatom, hogy engem itt keresztelek-e?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naptár

2019. február
H K S C P S V
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Heves megyei Hírlap

Időjárás