Csirkemellel, cukkinival, májjal, káposztával gazdagították többek között a lecsót a III. Felnémeti Lecsófőző Fesztivál résztvevői. A versenyre tizenhét csapat nevezett be, idén a szakmai zsűri mellett társadalmi zsűri is értékelte az ételeket.

Harmadik alkalommal rendezték meg Felnémeten a régi lecsós búcsúk hagyományát felelevenítő fesztivált, melyet idén kibővítettek: a bányásznap alkalmából köszöntötték a nyugdíjas bányászokat, és vendégül látták a civil szervezeteket is. Az idei versenyre tizenhét csapat nevezett be. A hagyományos lecsóalapot gazdagították például cukkinival, csirkemellel, libamájjal, rizzsel és szarvaskolbásszal is. Voltak, akik káposztával, vagy vadmalac-pörkölttel párosították az lecsót. A csapatoknak nemcsak az ízvilágra kellett figyelniük. A szakmai zsűri mellet idén társadalmi zsűri is értékelte az ételeket, ők a háziasszony szemével figyelték a versenyzők munkáját. A programon az Oscar-díjas mesterszakács, Benke László is részt vett. A szakmai zsűri a Karanyicz Szerviz csapatának cigánylecsóját értékelte a legjobbnak, a társadalmi zsűri a Juhászoknak adta az első díjat. A díjazottak a felnémeti festőművész, Jeles Teréz festményét nyerték.

Harsányi Judit, 2013. szeptember 02.

Forrás: www.tveger.hu

Fotó: Petrényi József

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930