Többszörös jubileumot ünnepelt az Egri Csillagok Népdalkör és vezetőjük, F. Molnár Gabriella. A népdalkör negyvenéves, Gabi pedig harminc éve foglalkozik hagyományőrzéssel. Ezen az estén mutatta be az Édesanyám rózsafája című könyvét, amelyben a régi Heves vármegye három településének hagyományairól, a palóc szokásokról ír.
Az este mottója az Édesanyám rózsafája című népdal, ebben benne van a magyar lélek minden vonása &#8211; fogalmazott Habis László polgármester. Ez az este ünneplés, elismerés, főhajtás azok előtt, akik négy évtizede őrzik a hagyományokat. A polgármester kiemelte: sokat tettek azért, hogy Eger népi hagyományait feltárják, kutassák, megismertessék egyre újabb generációkkal azt a világot. Olyan értékeket képviselnek, amelyek méltóak a figyelemre. A polgármester szerint Eger értékeit az áldozatos munkát végző emberek adják, olyanok, mint akik az Egri Csillagok Népdalkörben dolgoznak. <br>Negyven éve működik az Egri csillagok Népdalkör, harminc éve foglalkozik hagyományőrzéssel F. Molnár Gabriella, húsz éve vezeti a népdalkört. Erre a többszörös ünnepre jelent meg F. Molnár Gabi könyve, az Édesanyám rózsafája. <br>A könyvben harminc év gyűjtőmunkája van, akár a népdaloktatásban is használható, de foglalkozik a palóc kultúrával, szokásokkal is. Két melléklet tartozik hozzá: egy CD négy és fél óra hanganyaggal és egy másfél órás DVD. Az Egri csillagok Népdalkörnek hat aranyminősítése van, Eger zenei nívódíját, az Arany Pávát és a Príma-díjat is megkapták.

Keszthelyi Valéria

Forrás: TV Eger

(Ha nem indul, illetve nem látható a video akkor telepíteni kell a dvix web playert ami letölthető közvetlenül INNEN, vagy a legfrisseb verzió a dvix honlpjáról INNEN. Esetlegesen szükség lehet a böngésző frissítésére is.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930