Get Adobe Flash player

Izelítő fotóinkból

Kender törés Eredmény hirdetés, díj átadás Zöld küllő dsc11373 Fajcsák Attila: Rózsa nyílik - ötven felnémeti népdal Ökrös szekér. megh.Korózs József fia Korózs János 1957.04.08. Vak Jancsi malma 2009 Heves Megyei Hírlap 1991. október 21.; hétfő

Bemutatkozó anyag :

Nevem Vallus István. 1966-ban születtem Ózdon, több generációs vasas és bányász családban. Gyermekkoromat boldogan töltöttem egy akkor még élettel teli Ózdon, amely most lehangoló és néhol rémisztő képet mutat.
Villanyszerelőként érettségiztem, majd mivel a betanított fizikai munkát jobban megfizették mint a szakmunkát, acélgyártóként négy műszakban kezdtem el dolgozni az Ózdi Kohászati Üzemekben. 1987-ben “felkérést” kaptam a Magyar Néphadseregtől másfél éves kiküldetésre. Nagykanizsán a II. harckocsizó zászlóalj állományában szolgáltam mint műhelygépkocsi vezető. 1988-ban leszereltem és visszamentem dolgozni a korábbi munkahelyemre mint villanyszerelő.
Az akkor kormányzat végzetes intézkedései megpecsételték az Ózdon és az agglomerációjában élő emberek sorsát. Ez alól Én sem voltam kivétel. Megszűnt egy olyan gyár amely több generáción keresztül megélhetést nyújtott az apámnak, nagyapámnak, dédapámnak és az összes rokonomnak. 1991-ben utcára kerültem mert nem vártam meg míg a romok rám omlanak.
A Borsodtej volt a következő munkahelyem. Ott “találtak” meg a rendőrség toborzói. A sikeres “werbungot” követően a rendőrség hivatásos állományú őrmestere lettem 1992-ben. A “cégen” belül RB 44/44-es volt a szleng nevünk utalva a bakancs méretre, ugyanis a gyalogos járőröket hívták így. Megszerettem. ott ragadtam. Szépen ívelt a karrierem felfelé, gépkocsizó járőr, később körzeti megbízott lettem. 1998-ban avattak hadnaggyá a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően. 1997-ben már szögre akasztottam az egyenruhám ugyanis civil ruhás nyomozó lettem. Ezután a közrendvédelmi alosztály vezetőjévé neveztek ki egy pályázat megnyerését követően Tiszafüredre. Utána jött Eger, ahol több középvezetői beosztást betöltöttem. Majd 2008-ban kiemelt főnyomozó beosztásból őrnagyként, 27 év 3 hónap igazolt szolgálati idővel nyugállományba vonultam.

A sikereimet elsősorban Andreának a feleségemnek köszönhetem, hiszen semmi nem lettem volna nélküle, hálát adok a Teremtőnek azért hogy egymásra találhattunk és kitartott mellettem. Két gyermekem van Balázs fiam és Emília lányom. Öt éve vagyok a Magyar Vásár Kultúrális Egyesület elnöke. Az egyesületünk rendezi Eger-Érsekkertben a Magyarok Vására rendezvényeinket minden hónap második vasárnapján.

Felnémeten 13 éve élek megszoktam, megszerettem a településrészt. Megtisztelő számomra hogy 2014-ben fertálymesterként képviselhetem Felnémetet a testületben.

Vallus István (rendőr őrnagy) 2014

Megosztás

Hozzászólás Vallus István Felnémet Fertálymestere 2014

 • Tukacs József szerint:

  Szia Te Keltagyerek!
  Jól eltűntünk egymás elől az eltelt pár “napban”. :D
  Úgy jöttél képbe, hogy egy hozzászólásod olvastam Szántai Lajos egy előadása alatt, (Ezt titkolja a Vatikán…) és jól rácsodálkoztam, hogy nicsak! Csak nem!? És a googlinak hála eljutottam erre az oldalra, ahol az életrajzodat olvasva, már biztos lettem abban, hogy ez a Vallus István, Te vagy!
  Na szóval a emil címemet megadtam, a facén József Tukacsként vagyok jelen.
  Na, minden esetre: (szóval hátha így beugrik:)
  Üdv: tidzsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naptár

2018. december
H K S C P S V
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Heves megyei Hírlap

Időjárás