Lecsó májjal, rizzsel, vagy káposztával? Akár ilyen különlegességeket is megkóstolhatott az, aki kilátogatott hétvégén a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium udvarán megrendezett lecsófesztiválra.
A lecsó balkáni eredetű étel, de ma már a magyar gasztronómia egyik jellegzetes fogása, és számos módon készítik. A második alkalommal megrendezett lecsófesztiválon is igyekezett minden csapat valami különlegességet tenni a hagyományos alaphoz, így a lecsókba került például cukkini, füstölt csülök, máj, tök, rizs, gomba, de az egyik csapatnál egy erdélyi recept alapján káposzta is. Mint Dósa Tibor királyi főszakács, a rendezvény egyik szervezője elmondta, a tökéletes lecsónak receptje nincs, de a hagyományos alap mindenhol ugyanaz.<br>A felnémeti búcsú előtti napon megrendezett versenyre huszonnyolc csapat érkezett az ország különböző részéről.. A zsűri nemcsak az ételt, hanem a tálalást is figyelembe vette az értékeléskor. Folytatás
Többszörös jubileumot ünnepelt az Egri Csillagok Népdalkör és vezetőjük, F. Molnár Gabriella. A népdalkör negyvenéves, Gabi pedig harminc éve foglalkozik hagyományőrzéssel. Ezen az estén mutatta be az Édesanyám rózsafája című könyvét, amelyben a régi Heves vármegye három településének hagyományairól, a palóc szokásokról ír. Folytatás
Legutóbbi hozzászólások