Kedden tartott hulladékgyűjtési akciót a Heves Vármegyei Kormányhivatal az Egert Felsőtárkánnyal összekötő kerékpárút mentén, a Tárkányi-patak mellett. A hulladékgazdálkodási hatóság szakembereihez az Egererdő, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai és civilek is csatlakoztak. Főként bontási és háztartási hulladékkal telt meg a konténer, de hűtő, televízió, bőrönd is előkerült a fűből.

A kormányhivatal munkatársai elkötelezettek az illegális szemétlerakások elleni küzdelemben, a hulladékgazdálkodási osztály pedig a hatósági munka mellett rendszeresen szervez szemléletformáló programokat és vesz részt olyan akciókban, amelyek a környezetünk megóvására hívják fel a figyelmet.

 

Április 11-én, kedden Egerben, a felnémeti kerékpárút mentén vették fel a kesztyűt az illegális szemét ellen. Munkatársaink egy konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze a hozzájuk csatlakozó segítőkkel. A patakmederből nagyrészt vegyes települési hulladékot, lomokat, építési- bontási hulladékokat gyűjtöttek.

 

Széleskörű társadalmi összefogásra van szükség az illegális szemétlerakások ellen – mondta a program kapcsán dr. Veres Zoltán igazgató, hozzátéve: egyre többen használják a HulladékRadar alkalmazást, hogy jelezzék a hatóságnak a környezetet elcsúfító hulladéklerakatokat. Idén januárban összesen 20 ezer kg illegális hulladék felszámolása, elszállítása történt meg Hevesben a bejelentések hatására (ezek többsége az appon keresztül érkezett).

Kovács Péter és Zalai Viktória az interneten olvasott az akcióról, egy quaddal siettek a segítségünkre

 

Az egri szemétszedő túra az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával, a Tavaszi nagytakarítás kampány keretében valósult meg.

Köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

2023.04.11.

(Heves Vármegyei Kormányhivatal)

Forrás: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/heves/hirek/kontenernyi-szemettol-szabadult-meg-felnemeten-a-patak-es-a-bringaut

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. június
H K S C P S V
« ápr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930