Get Adobe Flash player

Ide várjuk a kérdéseket, hozzászólásokat, véleményeket mindenkitől akik településünkön élnek, vagy jártak nálunk, vagy érdeklődnek városrészünk után, vagy csak épp olvasták honlapunkat.

Megosztás

17 hozzászólások Vendégkönyv

 • Kurucz Erzsébet szerint:

  Tisztel Felnémetiek!

  Szerentnénk megköszönni azon kevés embernek a részvételt akik a 2011.október 15-én a Pásztorvölgyi Gimnáziumban rendezett Egészségnapon részvettek!

  Az érdektelenségre való tekintettel közlöm,hogy jővőre nem lessz ötödik alkalom,hogy megrendezzük!Tekintettel arra,hogy mindenki azért panaszkodik miért nincs közösség formáló rendezvény felnémeten a válaszom az talán rész kénne venni rajta!
  Hiába erőlködünk egy páran szervezők az ilyen és hasonló rendezvényeken ha maga a felnémeti lakosság(tisztelet a kivételnek)nem igényli arészvételt!

  Ezen kívül köszönöm a megnem jelentetést a honlap és blog szerkeztőjének is noha időben lett szólva!

  Továbbiakban közlöm,hogy a november 20-ra szervezett érszükület vizsgálat az utólsó ingyenes bárki álltal igénybe vehető egészségügyi szérés amit meghírdetek.
  Sem kedvem sem időm olyan rendezvényeket szervezni amelyre senki vagy legalábbis mindég ugyanazon emberek vesznek részt!Nekik természetesen köszönöm az eddigieket,de ENNYI VOLT!

  Köszönettel:
  Kurucz Erzsébet

 • kasfer szerint:

  A heol.hu tegnapi cikkére reagálva,Böszörményi úr tollából:
  /Felnémet múltja,jelene,jövője /

  -a csatlakozás előtti és utáni időket ismerve,ha nem is olyan mértékbe
  voltak fejlesztések mint most,de….
  Út és közműhálózatot kapott a városrész,
  közlekedés sokat javult a két betonhíd megépítésével,a középső lépcsős híd,
  a jelenlegi elődje,50-es években épült.
  Kivéve a Pásztor-völgyi ltp.-t,hát!!
  lsd.-a lenti lakok bejegyzései.
  Farkas

 • Lakók szerint:

  Szintén nyílt levél!

  Tisztelt Rázsi Botond Képviselő úr!

  A Kovács jakab utcai lakosok vészjelzéseire valami reagálást szeretnénk végre kapni, mert egyre inkább nem érezzük biztonságban magunkat az utcán ricsajozó és a portáinkat állandóan körbecserkésző idegen betelepülő cigánycsaládok miatt, akiknek a létszáma egyre nő! Hajnalban a patakmederben gázolva zsákokat cipelő, majd a hídnál a szemközti közös udvarba eltűnő etnikum nem éppen bizalomgerjesztő tevékenysége és más jelek aggodalomra adnak okot. Nem kérünk az utcai cigánytelep “hangulatából”, mert nem ezért vettünk a nagy értékű ingatlanainkat! A közös udvarokban lakók létszáma és tevékenysége a putrisodás össze nem téveszthető jeleit mutatják! Ismerőseink sokszor már az autójukat sem merik a lakások előtt hagyni a lassan óvodányi főutcán rajcsúrozó cigánygyerekek miatt! A posta megbontott épülete mint figyelmeztetés még nem érte el a vészjelzői ingerküszöböt, vagy a körzeti megbízottnak jelentett esetek, atrocitások, melyeket az érintett szerint folyamatosan továbbpasszolnak a semmit nem tévő önkormányzat felé? Minek a rendőrség ha arra sem képes, hogy rászóljon az életveszélyesen közlekedő a főutcát sokszor tömegesen ellepő össze-vissza szaladgáló fiatalokra, akiket eddig csak a jóisten mentett meg a balesettől! A vétlen autósokat pedig a bosszúállók esetleges retorziójátóját! A kapu előtti semmittevéssel egybekötött figyelgetés sem éppen helyi szokás a szemetelésükkel együtt! Minek kell történnie ahhoz, hogy az immunis hatalom és a panaszokat állandóan lepasszoló rendőrség, önkormányzat végre lépjen és ÉLHETŐ közeget teremtsen? Már nem csak válaszokat várunk, hanem megnyugtató cselekvést is!

  Tisztelettel.

  A tűrőképesség határán lévő lakosok nevében is egy lakó.

 • lokálpatrióta szerint:

  Nyílt levél

  Tisztelt Rázsi Botond Képviselő Úr!

  Hozzászólásommal szeretnék hozzájárulni azon törekvéséhez, hogy Felnémet városrészt igazi békés és fejlett városrésszé tegye. Azok a témák amelyeket érinteni fogok nem feltétlenül kellemesek de a kialakulásukért Önt csekély vagy semmilyen felelősség sem terheli, azonban ha nem tesz ezen folyamatok ellen akkor a politikai felelősség Önt terheli majd.

  Az első és talán az egyik legsúlyosabb probléma a Kovács Jakab utca. Ez a gyönyörűen kiépített, felújított műemlékekkel tűzdelt utca, mely egyben Felnémet főutcája is volt és jelenleg városközponttá van nyilvánítva. A rengeteg befektetett adóforint és idő sajnos úgy látszik az enyészeté lesz. Az utóbbi időkben több sajnálatos esemény, eseménysorozat vette kezdetét ebben az utcában és környékén. 2010 őszén tapasztalta először a lakosság az értelmetlen rongálások sorozatát, és a közterületen lerakott kommunális hulladék drámai felszaporodását. Például több házat, kapucsengőt és közterületen álló tereptárgyat piros festékkel kentek be. Felszaporodtak a kisebb méretű grafitik is melyek szintén főleg a lakóházakat rondították el.
  Ezzel párhuzamosan tapasztaltuk, hogy csendes lakókörnyezetünk egyre zajosabbá és zsúfoltabbá válik. Egyre gyakrabban botlott az ember az utcán erősen ittas emberekbe hétköznap, akik hangosan örültek bódult állapotuknak. Hétköznaponként, éjjel egyre többször riadtak fel a lakók hangos utcai szóváltásokra vagy farkasüvöltés szerű „nótaszóra”, vagy zenére.
  A korai tél elnyomta egy időre ezeket e jelenségeket, hogy aztán a meleg beálltával újult erővel térjenek vissza. Az utca egyes lakói olyan életvitelt kezdtek kialakítani amely nem volt jellemző Eger közterületein és szinte azonnal kivívták a környéken lakók felháborodását. Az utcai szemét kritikusan felszaporodott, egyes középületeket megrongáltak vagy megbontottak hasznos részeit eltulajdonították. Az utcán megjelentek a szüleik nélkül csellengő és gyakran életveszélyesen közlekedő kiskorúak, akik az úttesten játszanak, labdáznak. Gyakorivá vált a gyorshajtás, a veszélyes közlekedés gépjárművel is. Megtapasztalták az utcában lakók azt is milyen is a családon belüli erőszak, hogyan is néz ki. Gyakran kiskorú gyermekei szeme láttára vívnak ökölharcot egy egy család felnőtt tagjai az utcán. Apa megveri anyát, szomorú látvány ez a békés lakóknak és gyermekeiknek. Nemrégiben egy autót bontottak közterületen darabjaira, a kifolyó olaj akkumulátorsav, hűtőfolyadék mind a környezetet szennyezte. Megtörténtek az első lakásból történő lopások is. Azt már meg sem említem, hogy például nem egy család a vizet is lopja egy átkötés segítségével.
  Mi az oka annak, hogy Felnémeten sosem látunk gyalogos járőrt? Miért tartózkodhatnak kiskorúak dohányozva a játszótereken este 11 után? Miért nem kerítették még körbe a Posta épületét? Meddig kell elviselnie Felnémet lakosságának ezt a fajta életvitelt? Ki fogja kártalanítani a tulajdonosokat, ha tovább vesztenek értékükből ingatlanjaik.

  A másik súlyos teher a közterületek állapota, felszereltsége és gondozottsága.
  Balesetveszélyesek a játszóterek, nincsenek körülkerítve így minden kóbor állat oda piszkít például a homokozóba, melyet aztán a gyermekek játék közben elfogyasztanak, belélegeznek. A tereket borító burkolatok megrongálódtak és megrongálták őket, ezek szintén baleset forrásai lehetnek Ki felel a kialakult fertőzésveszélyért? Ki felel azért ha a gyermek a játszótéren átmulatott este után üvegszilánkba tenyerel? Meg kell várnunk amíg bekövetkezik egy ilyen baleset vagy fertőzés? Sajnos nem old meg minden problémát ha a képviselői fogadóóra előtt egy gép felsöpri az utakat.

  Nagy gondok vannak a buszközlekedéssel. Évek óta nem sikerül optimalizálni. Érthetetlen, hogy nincs egy szakember aki olyan menet tudna kialakítani amely egy lekésett busz esetén gyalog nem ér be hamarabb az utazni vágyó mint a következő busszal. ( Mellesleg a városban ugyan ilyen kritikus a helyzet a közlekedési lámpákkal. XXI. század Uraim, a Mars expedíciót fontolgatja az emberiség, nekünk még mindig gondot okoz a közlekedési lámpák zöld jelzésének összehangolása.)

  Az iskola. Milyen pedagógiai érv szól amellett, hogy mind a gimnáziumi és mind az általános iskolai (!!!) tanulók a közterületeken dohányoznak iskolaidőben? Ha frissen kinevezett utódja kitekint a tanári ablakán már láthat is egy példát. Az oktatás fejlesztésében élen jár az intézmény de mindezek lerontják a teljesítményét és megítélését.

  Kérem Önt, hogy vesse be befolyását, igazgassa életközösségünk hasonlóan nagy gonddal mint azt az Iskola esetében már megszokhattuk Öntől.

  Jó munkát kívánva:

  egy választópolgár

 • Lakó szerint:

  Üdvözlöm Lakost!
  Örülök, hogy nem érzem magam egyedül a leírt problémmal, bár remélem nemcsak mi adunk ennek hangot.
  Egyébként a “februári” hozzászólóval én is egyetértek, színes és ízléses a honlap, de szerintem nem csak a rég múlttal, a jelennel és legfőképpen Felnémet jövőjével is kellene foglalkozni, értem a leírt hozzászólásomra.
  Tisztelt Felnémeti lakosok, fogjunk össze, ne hagyjuk a városrész központjának leamortizálását. Remélem nemcsak a Kovács Jakab utcai családok érzik magukénak ezt a helyzetet, hiszen buszvonal, részben még a főútról is látható, illetve központi utca. (könyvtár, presszo, kisvállakozások üzletei). Javasoljuk egy nagyobb bolt (pl. abc) megépítését. Hiszem mindenki hasznát venné. (öregek, kismamák akik nem járnak be nap mint nap a bevásárlóközpontokba).
  Üdv. mindenkinek

 • Lakos szerint:

  Üdvözlöm a felnémeti becsületes polgárokat!
  Élek a T.Szerkesztő adta lehetősséggel és az alábbi a véleményem.
  Felnémet városkozpontjában valami nagyon elromlott! Lakó hozzászólásával egyetértve valóban putrisodik a környék az összes káros velejárójával együtt! Betörésekről hallani (a rendőrségre némelyiket jelentették, megtalálható) és már bontják a posta mögötti melléképületet is minden eddig látható következmények nélkül. A rendőrség segítségét kérő lakosok jelzései kezdenek mindennapossá válni a renitens cigány lakosok antikulturális viselkedései miatt. Már a képviselő urat is megkeresték a problémával, de érdemi változás eddig nem történt! Sem a képviselő, de még egy rendőr sem kérdezte meg az ott lakóktól, hogy MI A VÉLEMÉNYÜK ÉS TAPASZTALATUK! Pedig van és látták is pl.a tolvajokat, amint a melléképület (pedig önkormányzati tulajdon) vascsövét vitték. A közös udvarok lakóinak viselkedése kezdi kikészíteni az ott lakók idegeit! A mindennapjaikat kezdik tönkre tenni és a segítség rendre elmarad. A gondozott és szép utca jövője borítékolható, ha ez a folyamat nem szakad meg sürgősen!
  Tisztelettel: Egy lakos, akinek nem hiányzik egy gyöngyöspataihoz hasonló helyzet!

 • Lakó szerint:

  Ha valaki nézi a honlap vendégkönyvét, megkérdezném mást nem zavar a Kovács Jakab utcai putrisor látványa, a cigányok viselkedése és szemetelése, és beszólásai, valamint az éjszakai dorbézolása?????????????????. A buszról is szörnyű látvány.
  Egy felháborodott lakó

 • Juhászné Német Eszter szerint:

  Köszönet a honlap szerkesztőinek, akik színesen és hitelesen mutatják be Felnémet régmúltját és jelenét egyaránt. További munkájukhoz nagyon sok sikert kívánok!

  Juhászné Német Eszter

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naptár

2019. január
H K S C P S V
« okt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Heves megyei Hírlap

Időjárás