Tisztelt, Hölgyem/ Uram!

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából állítandó székelykapu avatására a Berva lakótelep parkjában 2017. május 13-án szombaton 11:00-kor.

Az emlékpont létrehozásának gondolata az Erdélyi Magyarok Baráti Egyesületétől származik, melyhez örömmel csatlakozott a Berva-völgyi Egyesület. Nagyszabású tervünk az volt, hogy a Berva-lakótelepen a közösségi ház előtt, az 1956-os eszmét szimbolizáló faragott székelykaput állíthassunk. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány ’56 emlékéhez méltónak találta tervünket, és támogatta a kapu elkészítését. Köszönjük, hogy Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata engedélyezte az emlékpont létrehozását.

Az emlékhely kialakítása illeszkedik a környezethez és a Berva-lakótelep történetéhez egyaránt. Fizikailag az ott élőknek áthaladási pontként, kapuként funkcionál, az autóbusz megálló és Közösségi ház közötti járdaszakaszon. Szimbolikusan átlépést jelent a régiből az újba; a Berva-lakótelep az egykori egri Finomszerelvénygyár dolgozóinak épült az 1950-es évek elején, a recski munkatábor foglyai által, kényszermunka keretében.

Célunk, hogy a kapu és környezete 1956-os megemlékezések méltó helyszínévé váljon. A Közösségi Házzal közös épületben óvoda is működik, így a gyermekek már fiatal korukban megtanulhatják, hogy a székelykapu mit jelképez. A Pásztorvölgyi Iskola tanulói és a Berva-völgyi Idősek Otthona lakói számára is fontos helyszín lehet ünnepségek, megemlékezések megtartásához. Ugyanakkor szívesen vennénk, ha a városban működő óvodák, iskolák, társadalmi intézmények is tudomást szereznének erről az emlékműről, szívesen várjuk őket a megemlékezéseken, résztvevőként is. Szeretnénk a jövőben is értékes és hatékony programokat szervezni határon innen és túl, melynek társadalmilag is érezhető nemzetösszetartó erejét fogjuk erősíteni.

Bízunk benne, hogy elfogadja meghívásunkat, és megtiszteli avató ünnepségünket.

Eger, 2017. április 24.

Tisztelettel:

Magda Zsolt

elnök

Erdélyi Magyarok Baráti Egyesülete

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930