Ének, tánc, friss pogácsa és zamatos borok

Vidám mulatsággal folytatódott szombaton a Felnémeti Szüreti Napok rendezvénysorozat.

Az esemény ugyanis már csütörtökön megkezdődött: az ünnepélyes megnyitó után helyi alkotók műveit tartalmazó tárlat nyílt a Pásztorvölgyi iskola aulájában. Ezt követően dr. Dula Bence vezette be a fiatalokat a borkultúra rejtelmeibe, míg pénteken a legkisebbeknek kínáltak szüreti játszóházat.
Szombaton a felnémeti templom előtt Szabó József szentelte meg a szüreti koszorút, majd vidám felvonulás kezdődött a településrész utcáin, énekkel, tánccal, friss pogácsával, na és természetesen zamatos borokkal, amelyeket nem csak a résztvevők, de a muzsikára kapuik elé kiálló helyiek is megkóstolhattak.
A délután folyamán Tarsoly József egri hegybíró hirdette ki a III. Felnémeti Borverseny eredményét, majd újra a szórakozásé volt a főszerep. A nap szüreti mulatsággal zárul, amelyhez a muzsikát a Felnémeti Fúvósok zenekara szolgáltatja.

Forrás: heol.hu

Forrás: tveger.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930