Böllérek, szakácsok, csaplárosok látták vendégül a hétvégén megrendezett II. Felnémet Disznótoros Fesztivál résztvevőit. A civil kezdeményezéssel létrejött fesztiválon a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már két disznót vágtak le a szervezők.
 Disznófogó pálinka, forralt bor, vérpörkölt, sült hasaalja szalonna, orjaleves, hurka, kolbász, várta többek között azokat, akik ellátogattak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium sportudvarán megrendezett Felnémeti Disznótoros Fesztiválra. A második alkalommal szervezett disznótoron két százharminc kilós disznót vágtak le a szervezők, és közel hatszáz adag ételt osztottak szét. A télűző fesztivált a hagyományőrzés szándékával hívta életre tavaly Rázsi Botond alpolgármester.<br>Dósa Tibor királyi főszakács, Felnémet új fertálymestere szerint a disznótor hagyománya, az ételek elkészítése is tájegységenként változik.<br>Felnémeten a kolbász mellett csak májas hurkát töltenek. <br>A rendezvényen az ételek mellett forraltbor-főző verseny, hagyományőrző együttesek műsora és játszóház is várta az érdeklődőket, a felnőttek az iskola épületében vért adhattak. A program ingyenes volt, de adománnyal lehetett segíteni a Pásztorvölgyi alapítványát.

Harsányi Judit, 2013. február 18

Forrás: TV Eger

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rendelési időpontok

Naptár

2024. április
H K S C P S V
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930